Menu Sluiten

Zondag 11 juli,

Gisteren hebben we tot in de late uurtjes gefeest…… Dus vandaag betalen we hiervoor de prijs. Vandaag moeten we de spullen verzamelen die we de komende vier weken denken nodig te hebben. Daarin moeten we ook de balans vinden tussen wat mee moet, en wat mee kan. Wat dat betreft hebben we geleerd steeds meer te laden in die paar vierkante meter die we de komende vier weken ons huis zullen noemen. Gelukkig hebben we de hele dag om de camper vol te laden, want snelheid zit er niet in.

Maandag 12 juli,

De eerste dag begint met regen. Rond negen uur willen we vertrekken. De laatste dingen zoals foto apparatuur en toiletspullen worden de camper in gesjouwd. Ik kijk nog een keer goed rond en zie een natte plek op het bed. Een blik naar boven bevestigd een lekkage in het dak op de plek waar de TV antenne binnenkomt. Wie dat heeft bedacht, om een TV antenne te plaatsen op de camper…… Wij hebben hem in ieder geval nog nooit gebruikt. Misschien dat hij daarom van ellende is gaan lekken.
Snel even de siliconen kit en een ladder er bijgehaald, zodat ik even later in de regen bezig ben de randen van de TV antenne van een nieuw waterdicht laagje te voorzien. 09:00 uur. De ladder is opgeruimd, het lek gedicht, de reis kan beginnen.
De planning van vandaag is om in ieder geval Duitsland door te zijn, en indien mogelijk om Zweden te bereiken. Overnachten in Duitsland langs de snelweg is geen optie. Hier hoor je teveel verhalen van reizigers die ‘s nachts worden overvallen. Denemarken klinkt een stuk veiliger. Helaas, ook hier wordt middels borden aangegeven dat het i.v.m inbraken en overvallen veiliger is de camping op te zoeken. Dit doen wij niet, en een 50 kilometer voor Kopenhagen overnachten we langs de doorgaande weg op een parkeerplaats bij een benzinepomp

Dinsdag 13 juli,

We zijn al weer vroeg uit de veren , en vervolgen de weg naar Zweden. Het eerste obstakel onderweg is de Öresund brug. De verbindingsweg tussen Denemarken en Zweden. Helaas is het onmogelijk om vlak voor of op de brug te stoppen. Maar eenmaal de brug over volgen we de aangegeven route naar het uitzichtpunt van de Öresund brug. Een 6 kilometer later bekijken we dan op ons gemak de brug die de twee landen met elkaar verbind. Erg imposant, maar door het grauwe weer ook erg grijs. We rijden terug, en vervolgen de snelweg richting Göteborg, en vervolgens richting Oslo. Laat in de middag rijden we over een hoge brug Noorwegen binnen. Het weer werkt goed mee, en onze eerste indruk van Noorwegen in 2004 is zonnig. Net over de grens rijden we een parkeerterrein op om even te rusten en wat te eten. Ans kookt, Gerry maakt foto’s. Een fijne taakverdeling!
Na het eten gaat de rit richting Frederikstad. Een plaats met een oude stadskern omringd door grachten. Het is dat er auto’s geparkeerd staan, maar anders waande je jezelf zo 100 jaar terug in de tijd. Zelfs de etalages zien er erg ouderwets uit, en alles is in oude stijl ingericht. Ook de verkeersborden doen mee met dit antieke straatbeeld, tenminste voor zover dit mogelijk is. We gaan op zoek naar een slaapplaats, en denken die te vinden langs de E6 richting Oslo. Maar zodra we de parkeerplaats op komen rijden zien we al een waarschuwingsbord in 3 talen. noors, engels en duits. Let op!!! Thiefs, Diebe, houd je voertuig in de gaten!! We rijden de parkeerplaats op, en zien een paar onguur uitziende mensen, die meteen beginnen te telefoneren zodra ze ons zien. Aan het kenteken van hun auto kan ik zien dat het polen zijn. Ze drentelen een beetje om de camper heen, lopen even weg, komen weer terug en gaan weer bellen. Even later rijd een tweede poolse auto het parkeerterrein op, parkeert langs onze camper, kijkt even en zonder de auto uit te zetten rijdt hij weer aan.

Na een uurtje, als die andere polen er nog steeds zitten besluiten we maar naar een camping te rijden.We nemen de camping bij Nes, waar we de volgende dag vanuit het naburige Moss het veer naar Horten willen nemen onder andere om naar het fotografie museum te gaan. Om tien uur rijden we de camping op. Eigenlijk is het vol maar een veldje net buiten de camping biedt uitkomst. Samen met nog een paar andere campers en caravans delen we het terrein. Tegen dat we gaan slapen begint het te regenen. Het monotone getik in combinatie met de lange dag zorgt ervoor dat ik al snel in dromenland zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *