Menu Sluiten

It’s the Journey,

not the destination. Een geniale uitspraak, want begint het avontuur niet met de reis en is de bestemming niet de bonus. Maakt niet uit, de gene die die uitspraak heeft bedacht kan onmogelijk ooit van uit Nederland via Hamburg naar Denemarken gereden zijn. Het slalommen tussen de linker en rechter weghelft is hier tot kunst verheven. En dat allemaal omdat zoals de borden langs de weg het omschrijven de werkers voor mij een nieuwe weg aanleggen. Na zes van deze slalom parkoersen waarbij de maximumsnelheid terug wordt gebracht naar 80 kilometer per uur en anderhalve strook keurig in tweeën is gedeeld zodat ingehaald worden (ik mag vanwege mijn 2,10 meter breedte niet op de inhaalstrook rijden), een hachelijke onderneming is voor mijn medeweggebruikers. Het hoogtepunt van oponthoud, of beter gezegd het dieptepunt is de Elbetunnel in Hamburg. Voor de tunnel staat alles stil. Wellicht heeft het te maken met de vele automobilisten die niet weten of ze hier links rechts of in het midden moeten rijden en derhalve besluiten alle stroken om en om te gebruiken. Eenmaal halverwege de Elbetunnel begint het dan plotseling weer normaal te rijden. Bij het zien van het licht aan het einde van de tunnel flitsen ook bijna meteen de remlichten van mijn voorgangers aan en staan we binnen de kortste keren weer stil. Dit keer vind ik het iets minder erg, want ook onze tegenliggers komen geen meter voorruit. En is gedeelde smart dan geen halve smart?
It’s the journey, not the Destination, moet zijn bedacht door een Deen. Aangekomen op de grensovergang tussen Denemarken en Duitsland breekt de lucht open. Bundels licht als spotlights aan het firmament beginnen het omringende landschap te verlichten. Zodra ik mijn zonnebril moet pakken is het feest natuurlijk compleet. Een bijna strakblauwe lucht, de ondergaande zon en de met koren en klaprozen gevulde velden in een gouden gloed, wiegend op het ritme van de wind.
Synchroon met het zakken van de zon, zakken ook mijn oogleden over mijn pupillen. Nog 230 kilometer naar Hirtshals. Een ontspannen ritje voor morgen.

2 reacties

  1. anoes

    haha, NL-Hamburg Slalom…. is dat nu nog niet klaar? Is al minstens 3 jaar zo (weet ik van de trips naar mijn broertje die in de buurt van Hamburg woonde tot voor kort)

  2. Antoine

    Hoi Gerry, die route rijden wij nu al 12 jaar. Laatste keer was het begin juli. We zijn die automobilisten op de linkerstrook van 2 meter breed 😉 Stuur gewoon goed vasthouden en een schietgebedje bij elke vrachtwagen die je gaat inhalen. Maar dit jaar heb je al geluk. Tot Bremen was alles al klaar en tussen Bremen en Hamburg zijn de stukken tussen de wegwerkzaamheden al klaar. Hopelijk is het volgend jaar helemaal klaar.

    De Elbtunnel is elk jaar een crime. Al die jaren is 1 van de 4 tunnelbuizen afgesloten voor onderhoud. Lijkt geen einde aan te komen. De snelheid in die buizen gewoon op 120 zetten lijkt me veel beter 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *