Menu Sluiten

Ik heb enorm genoten van deze twee volle dagen Faeröer. Vandaag is de dag om verder te reizen naar IJsland.

Look at meDe boot verlaat de haven om 16:30 en de incheck is een uur eerder. Dat wil dus zeggen dat ik om uiterlijk 15:30 in Tórshavn moet zijn. Tel daarbij de tijd op die je te vroeg wil zijn omdat je bang bent te laat te komen wordt het dus bij voorkeur 14:00. En dat geeft me vandaag te weinig tijd om echt iets te ondernemen en te veel tijd om niets te doen. Het enige wat ik me nog kan voorstellen om te gaan doen is foto’s maken in Tórshavn en het bezichtigen van de kerk Kirkjubour. Wel leuk, niet spectaculair.

Nog vroeger dan gepland sta ik in Tórshavn waar ik me vermaak met het bij elkaar zoeken van spullen voor de nacht aan boord van de Norröna, en met het fotograferen in het oude stadsdeel. Jammer van die egaal grijze lucht waardoor de foto’s niet krijgen wat ze “bijzonder” maakt. Maar kiekjes maken is ook leuk.

Thorshavn

Oude stadsdeel van Thorshavn

Aan boord loop ik Marcel en Evelien tegen het lijf. Een stelletje uit Maastricht waarmee ik het vorige deel van de reis ook veel tijd heb doorgebracht. Ook nu weer lukt het ons makkelijk gespreksonderwerpen te vinden. Marcel is meteoroloog, en kan veel vertellen over weer en weermodellen. Beide hebben ook veel op met IJsland, dus praten we de hele avond vol. Het is al behoorlijk laat als ik mijn cabine op zoek. Dit keer moet ik hem delen met een oudere man. Deze had eigenlijk een couchette geboekt, maar was na één nacht waarbij hij de couchette had moeten delen met vier anderen gebroken. Nu ligt hij in “mijn” kamer, want een eenvoudig rekensommetje leert dat als hij niet had omgeboekt ik de cabine voor mezelf had gehad. Extra stil sluip ik in de cabine en kruip ik in bed. Voor je het weet is het half vijf en roept de kapitein via de intercom dat het de hoogste tijd is om op te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *