Menu Sluiten

Aurora Borealis deel II

Te laat gegeten, te veel koffie gedronken en het is koud in bed. Voldoende ingrediënten om niet als een blok in slaap te vallen. Het zal buiten hooguit een paar graden zijn, en in de camper wordt het dan niet heel veel warmer. Langzaam worden mijn handen en voeten warm en voel ik de slaap komen. Nog even kijk ik slaapdronken uit het raam naar de donkere en gedeeltelijke groene hemel.

Groene hemel? Ik pak mijn bril en kijk nogmaals naar buiten. Aurora Borealis… Ik spring vanuit mijn bed in mijn broek en schoenen, doe een jas aan en pak snel statief, camera, objectief en draadontspanner. Een gordijn van groen licht danst net boven de bergen. Ik stel de camera correct in voor deze omstandigheden en begin te fotograferen. Als de intensiteit even wat minder wordt haal ik mijn andere camera erbij en sta zo even later met twee camera’s beide op een ander punt aan de hemel gericht foto’s te maken. De bewolking trekt steeds verder open en geeft meer zicht op de Aurora.

3392-b

Door de juiste instellingen op de camera’s kan ik zonder mijn ogen van het spektakel te halen door gaan met het vastleggen van dit adembenemende fenomeen. Klappertandend, want het is hier erg koud trek ik nog een extra jas aan.

3398

Langzaam komen vanachter de bergruggen nieuwe wolken binnen drijven. Als ik mijn camera’s heb opgeruimd kijk ik nog een hele tijd naar de hemel hoog boven mij waar de sterren nog een tijdje zichtbaar blijven en lange slierten noorderlicht over de hemel dansen.

4075

Door en door koud kruip ik terug in mijn koude bed. Het duurt een hele tijd voor ik me weer comfortabel warm voel en de slaap zich van mij meester maakt.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *